Разом ми - сила!


Симбіоз наукового та мистецького на природничому факультеті: виїзне засідання Всеукраїнського науково-практичного семінару «Сучасні технології викладання природничих дисциплін»

16.06.2016 09:11

 

20 травня 2016 року на природничому факультеті Полтавського НПУ імені В.Г. Короленка пройшов Всеукраїнський науково-практичний семінар «Сучасні технології викладання природничих дисциплін», який цьогоріч працював у форматі виїзного засідання на базі Решетилівського художнього професійного ліцею. 
Із вітальним словом до гостинних господарів звернулася науковий ідейник традиційних Каришинських читань, організатор науково-практичного семінару декан природничого факультету проф. М.В. Гриньова; подякувала за прийом, наголосила на необхідності розвитку закладів ПТО як важливої ланки професійної освіти держави, указала можливі напрямки ефективної співпраці природничого факультету та художнього професійного ліцею.
Науковий блок роботи семінару був представлений засіданнями секцій та круглих столів із обговорення інноваційних технологій викладання природничих дисциплін, розвитку природничих наук та вдосконалення методики їх викладання, формування природовідповідного світогляду та цілісної природничо-наукової картини світу у підростаючого покоління. Учителями-природниками був представлений їх педагогічний досвід удосконалення процесу викладання природничих дисциплін шляхом впровадження інноваційних педагогічних технологій та із залученням наочного потенціалу природньо-заповідних територій Решетилівщини. 
У межах культурно-просвітницького блоку семінару учасникам був презентований досвід роботи Решетилівського художнього професійного ліцею – особливості управління та функціонування на ринку освітніх послуг в умовах трансформацій ПТО; представлені відділи та напрями підготовки у закладі у формі мистецьких майстер-класів (художній, килимарний, гончарний, української вишивки) і демонстрації мод «Україна вишивана». Науковці отримали позитивне емоційне насичення від перегляду виступів талановитої молоді ліцею, відвідування краєзнавчого музею Решетилівського району та Майстерні народних митців.

 

—————

Назад